Een nieuwe baby is altijd verrassend en een beetje ingewikkeld – op het moment dat we voelen dat we bij het “eigendom” zijn aangekomen, hebben we de maaltijden en bedtijden geregeld en wordt het schema voorspelbaar en kalm, er verandert iets. Het overkomt iedereen, baby’s veranderen gewoonten snel en het enige wat ons rest is onszelf en onze routine weer aan te passen.

Dus hoe weet je of het tijd is om het ochtenddutje van je baby op te geven? Hier zijn enkele van de tekens (meestal zult u er meerdere samen tegenkomen):

 

1. Hij heeft de juiste leeftijd bereikt:

De overgang van een baby die 4 keer per dag slaapt naar een baby die maar 3 keer per dag slaapt gebeurt rond de leeftijd van 4-5 maanden. De overgang naar twee keer per dag slapen gebeurt rond de leeftijd van 6-7 maanden en de overgang naar slechts één keer per dag slapen gebeurt meestal na de leeftijd van een jaar.

 

 

2. Avondslaap begint de nachtrust te verstoren:

In veel gevallen begint de baby te “vechten” om ‘s nachts in slaap te vallen – hij blijft langer dan normaal wakker in de wieg of is gewoon niet klaar om te gaan slapen. In veel gevallen proberen ouders de nachtrust uit te stellen, maar de oplossing is meestal om de waaktijden van de baby te verlengen en hem simpelweg meer tijd te geven om wakker te zijn voor zijn nachtritueel, zelfs als dit betekent dat hij de avondslaap moet opgeven om hem te laten slapen. gemakkelijk en op het juiste moment ‘s nachts in slaap vallen.

 

 

3. De baby wordt alerter en niet klaar om in slaap te vallen:

De verandering kan van de ene op de andere dag plaatsvinden – tot nu toe is uw baby gemakkelijk in slaap gevallen voor zijn ochtend-/middag-/avonddutje en plotseling is hij alerter en weigert hij in slaap te vallen. In veel gevallen betekent dit dat het tijd is om hem wat langer wakker te laten zijn. Als u een van de “slaapjes” opgeeft, kunt u een schema maken dat meer geschikt is voor de ontwikkeling van de baby .

 

 

4. De baby wordt eerder wakker:

Toegegeven, er zijn baby’s voor wie 5 uur ‘s ochtends een legitieme wektijd is, en in dergelijke gevallen is er niets te doen (behalve investeren in een kwaliteitskoffiezetapparaat voor de ouders), maar als uw baby plotseling wakker is geworden, met een half uur of meer, is het misschien tijd om hem vandaag meer tijd wakker en actief te laten zijn – en zijn “slaperigheid” op te geven.

 

 

5. Slaapuren overdag worden verkort:

Als uw baby eerder wakker begint te worden dan zijn ochtend-/middag-/avondslaap en tevreden is met slechts 30-40 minuten, kan het tijd zijn om hem langer wakker te laten zijn om tijdens de slaap dieper te slapen. dag. Als je een van de “slaapjes” opgeeft, laat je hem overdag rustiger en langer slapen.

 

לשתף

רוצה לקרוא גם את זה