Gezelligheid: vijf tips om snel en efficiënt het huis uit te gaan met een baby

Een nieuwe baby die thuiskomt, is zonder twijfel een van de belangrijkste veranderingen die we in ons leven zullen meemaken – van de nachten die korter worden, via een volledig nieuwe dagelijkse routine tot de gewoontes die we moeten aannemen om ons aan te passen aan de nieuwe huurder.

Maar niet alleen het huis ondergaat een verandering, en zoals elke ouder al in de eerste dagen thuis begrijpt, wordt het eerste uitgaan ingewikkelder en omslachtiger dan ooit, en omvat het eindeloze taken die van tevoren moeten worden gedaan. We hebben vijf winnende tips voor je op een rij gezet, die de boel opruimen en de eerste uitstapjes naar buiten makkelijker en sneller maken.

1. Denk na over de uren : Zoals elk stel dat voor het eerst ouderschap ervaart, begrijpt, maakt spontaniteit, zeker in de eerste maanden, plaats voor plannen en nadenken. Het is belangrijk om van tevoren te plannen om het verlaten van het huis aangenamer te maken. Probeer rekening te houden met de slaapuren van de nieuwe baby, begrijp dat uitgaan hem wakker kan maken tijdens de uren dat hij wakker is, en pas jezelf aan zijn slaapcycli aan zodat hij buitenshuis niet in een staat van oververmoeidheid raakt.

 

baby met een grote klok

2. Plan een voedingsplaats en -tijd : Er is niets zo hartverscheurend als het besef dat de baby honger heeft en dat het ons (iets) meer tijd zal kosten voordat we hem kunnen voeden. Probeer daarom te plannen waar je zult zijn als de honger opkomt, en probeer op een rustige en kalme plek te zijn, zodat je je volledige aandacht kunt besteden aan eten. Plan bijvoorbeeld uitstapjes tijdens de slaapuren van de baby, zodat hij niet hongerig wakker wordt midden in de file of op de snelweg.

3. Maak een lijst : lijsten zijn de beste vrienden van nieuwe ouders. De stress van het inpakken voor een eerste reis kan ervoor zorgen dat we belangrijke dingen vergeten, en er is niets zo stressvol als vastzitten zonder luier of fles. Maak van tevoren een lijst van alle dingen die de baby nodig heeft – van luiers, flesjes en schone kleren tot dingen als luierpasta en voorgekookte waterflessen.

 

wandelen met een baby

 

4. Pak extra in : Kom niet onvoorbereid aan bij de uitgang en neem altijd meer mee dan u denkt nodig te hebben. Wees niet verbaasd als een baby die helemaal niet poept ineens besluit om een paar keer te poepen of als je meer luiers nodig hebt dan normaal. Maak bovendien, om een zekere mate van spontaniteit mogelijk te maken, een tas klaar die genoeg is voor meer uren dan je van plan bent buiten door te brengen – zodat je je tijd wat meer kunt beheersen en je niet naar huis hoeft terug te keren alleen omdat je niet nog een fles ingepakt.

5. Bereid je onmiddellijk voor: het belangrijkste om te begrijpen is dat het onmogelijk is om je voor te bereiden op alles wat er zal gebeuren als je het huis verlaat, en toch – zelfs als alle fopspenen die je hebt gemaakt op de grond vallen of je zonder doekjes achterblijft, is er er is altijd de mogelijkheid om te improviseren. Of het nu gaat om even een Pharm-keten binnengaan om te bevoorraden, een personeelslid in een café vragen om water te koken (u zult verrast zijn, ze zijn dergelijke verzoeken gewend) of zelfs hulp van een andere ouder op de speelplaats. Het belangrijkste voor het geval je iets tekort komt voor de baby is om rustig te blijven, ook voor de baby en vooral voor jou.

לשתף