De nieuwe babykleding: de juiste kleding voor je baby in de eerste maand

Gefeliciteerd, jullie zijn ouders! Nu hoef je alleen nog de nieuwe persoon die bij het gezin is gekomen te leren kennen, voor hem te zorgen en samen een routine te creëren die voor jullie allemaal zal werken (en besef ook dat, hoewel je een routine hebt gecreëerd, elke dag brengt iets nieuws). Een van de eerste vragen waarmee de meeste ouders worden geconfronteerd, is wat ze een pasgeboren baby precies moeten aankleden.

Als je ook twijfelt, hebben we enkele tips voor je opgesteld die je helpen om elke ochtend (en middag en avond) te beslissen wat je baby gaat dragen:

Lagen : Tot de leeftijd van drie maanden zijn de mechanismen die de lichaamstemperatuur van de baby regelen niet volwassen en daarom is het belangrijk om de lichaamstemperatuur op peil te houden met behulp van kleding. Het is raadzaam om baby’s in lange kleding te kleden, met één laag meer dan wat u aanheeft (dat wil zeggen, als u een lang shirt draagt, voegt u er nog een lange laag aan toe, en als u een tanktop draagt – een lange, dun shirt zou genoeg moeten zijn). Daarnaast is het raadzaam om hun hoofd te beschermen met een muts om warmteverlies te voorkomen.

Comfort : het is belangrijk om te onthouden dat baby’s bewegen en wiebelen, en om voorzichtig te zijn met kleding waarin ze maximaal kunnen bewegen. Wees voorzichtig met natuurlijke, ademende en aangename stoffen , die hen niet beperken en aan de andere kant de juiste maat hebben, en niet te groot of te klein voor hun afmetingen.

 

comfortabele baby buiten

 

Overalls versus shirt en broek : het hoofdje van de baby is groter dan de rest van zijn lichaam en is in de eerste maanden bijzonder delicaat. Dit is ook de reden waarom veel ouders zachte baby’s liever kleden in een overall die sluit in de borst en buik, in vergelijking met shirtachtige overalls waarbij de ouders het hoofd van de baby door de daarvoor bestemde opening moeten halen. Aan de andere kant is het gemakkelijker om een luier te verschonen voor een baby die een overall draagt die alleen in het luiergebied opengaat, en niet langs het hele lichaam, dus in dit geval is het een persoonlijke voorkeur die voortkomt uit ervaring

 

baby overalls

 

Knopen en drukknopen versus ritsen: overalls met ritsen zijn geliefd bij ouders dankzij de snelheid waarmee ze de baby kunnen aan- en uitkleden – iets dat vooral belangrijk is wanneer een luier moet worden verschoond, vooral midden in de nacht. Wanneer de baby echter een overall draagt met “teken” in het luiergebied, kunnen we hem verschonen zonder de hele overall te openen – een actie die hem in staat stelt zijn lichaamstemperatuur tijdens het verschonen op peil te houden.

Simpele overalls versus een pak: veel ouders vinden het leuk om hun kinderen in speciale en schattige pakken te kleden – vooral in het licht van het feit dat er talloze pakken op de markt zijn die ons allemaal doen glimlachen en niet kunnen weerstaan om ze te kopen. Het belangrijkste bij het kopen van een pak is om ervoor te zorgen dat het niet omslachtig is of de beweging van de baby beperkt – dat de hoofdband niet drukt (hoe mooi het ook mag zijn) en dat er geen elastiekjes of elementen zijn die kunnen interfereren.

Kleuren : Vroeger was het duidelijk dat jongens blauw droegen terwijl meisjes roze droegen, maar vandaag – met de nieuwe verscheidenheid aan kleuren in winkels, is het niet langer nodig om bij één kleur te blijven. Het belangrijkste is om te genieten van het aankleden en niet bang te zijn om te experimenteren – of het nu gaat om aangename en zachte grijstinten, felle neonkleuren of zelfs zwart voor een onweerstaanbare baby-rockster-look.

לשתף