Het eerste jaar van het ouderschap is nooit gemakkelijk – er zijn zoveel dingen waar je aan moet wennen, een compleet nieuw schema, korte en gefragmenteerde nachten, een compleet andere organisatie voor elke keer dat je het huis verlaat en, in het algemeen, je dag-tot-dag aanpassen -dagelijks leven aan een nieuw iemand die op elk moment zorg nodig heeft.

 

Iedereen maakt het door en went er langzaam aan, vindt een manier om ouderschap en privéleven in balans te brengen en het dagelijks leven te optimaliseren, en we hebben enkele tips die het ouderschap (een beetje) efficiënter en gemakkelijker kunnen maken:

 

Plastic zak met luier en doekjes :

Ken je dat moment dat je het huis uit bent en beseft dat je een luier moet verschonen? Toegegeven, je hebt altijd luiers en doekjes in de luiertas, maar op het moment van de waarheid moet je ze gaan zoeken in de tas en een rustig plekje zoeken om je om te kleden. Probeer in plaats daarvan een pakje doekjes en een enkele luier in een plastic zak te doen, op die manier kun je de zak er in een oogwenk uithalen en verschonen zonder dat je naar de spullen in de zak hoeft te zoeken. En als je klaar bent, kun je de zak gebruiken om de gebruikte luier weg te gooien.

 

 

Creëer “wisselende posities”:

Een andere tip om het verschonen van luiers gemakkelijker te maken (ja – nieuwe ouders verschonen veel luiers, dus we hebben enkele tips over dit onderwerp) is om overal ” verschoonstations ” te creëren. U kunt bijvoorbeeld een paar luiers en een pakje doekjes in de auto bewaren en een set schone kleren toevoegen voor het geval dat, en als u in een huis met meerdere verdiepingen woont of de slaapkamer ver van de woonkamer verwijderd is, creëer dan een extra station in je woon- of slaapkamer, zodat je niet van kamer naar kamer hoeft te rennen als het tijd is om een luier te verschonen.

 

 

Borstel voor luiercrème :

In plaats van je handen vuil te maken met luiercrème elke keer dat je verschoont, kun je een speciale siliconenborstel gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje van de crème op de borstel te halen, het op de slagtand te borstelen en de borstel af te vegen met een tissue – zonder te rennen en te zoeken naar een kraan om je handen te wassen (of de rest van de crème aan te brengen op de kleding per ongeluk) net na het verschonen van de luier .

 

 

Een kleine fan in plaats van “po”:

Heb jij ook dezelfde kleine en compacte ventilator die iedereen op de kar heeft staan? uitstekend. In plaats van moeite te doen en een “pho” te maken op te heet eten, of te wachten tot het is afgekoeld terwijl de kleintjes honger beginnen te krijgen, kun je het hele bord koelen met behulp van de kleine ventilator, wat tijd en moeite bespaart .

 

 

Talk om zand te verwijderen:

In de zomer met je baby naar het strand en zelfs een week later nog overal zand vinden? Alles wat je nodig hebt is een klein doosje talkpoeder in de strandtas – het zal gemakkelijk het zand van de voetjes of het lichaam van de baby verwijderen zonder dat je het hoeft te wassen, zodat je schoner thuiskomt.

 

לשתף

רוצה לקרוא גם את זה