Ik, als een van de eigenaren van Kidano, heb niet veel geblogd. Maar nogmaals, mijn zus – deze keer de oudere, betrapte me op zaterdag wandelen (wat te doen, ik zend graag uit op Instagram) en sms’te me op WhatsApp “Pinot Chai”. De hint was duidelijk, en ik ging meteen schrijven, want er is geen reden dat alleen ik zou worden uitgescholden in de auto op Shabbat, op weg naar de pret, en jij niet. 😊

 

Nou, dan zijn we weer bij zaterdag en de vraag “Odi, wat gaan we morgen doen” komt al op vrijdag in huis. Wonder boven wonder besloot mijn vrouw deze week om ervoor te zorgen dat de hele kleuterschool naar het noorden ging, naar een dierenboerderij waar ik later over zal schrijven.

Alleen had mijn vrouw niet door dat alle moeders uit het groene dorp geen zin hebben om een uurtje met de auto te rijden. Trouwens, mijn vrouw kwam erachter dat het pas een uur rijden was toen we in de auto stapten en de meisjes vastgebonden waren, en toen was het te laat. Ze ontdekte ook dat er bij zo’n lange reis zonder iPad een oorlog tussen Iran en Israël zou ontstaan.

OK, dus iedereen is klaar om te gaan?

 

Ik ben in veel dierenboerderijen in Israël geweest, wat moet ik doen als mijn kinderen van dieren houden? Mijn droom is om een binnenlandse dierentuin te maken, maar ik denk niet dat dit plan zal uitkomen in de huidige incarnatie.

Wie wil mij volgen op Instagram HASHARIR

 

Ik heb de prijzen niet genoemd, voornamelijk omdat ik lui ben en niet de moeite heb genomen om ze precies te controleren, maar ze variëren allemaal rond NIS 50. In het geval van Pinot Hai is het mogelijk om online te bestellen en soms wat geld te besparen, wat zal worden overgelaten aan McDonald’s of pizza.

 

Als je denkt dat je het verdient om op de lijst te staan, stuur dan een bericht op de contactpagina , en na mijn bezoek voeg ik je graag toe.

 

Het konijnendorp – Bat Lehem HaGalilit

https://www.neger.farm/ _

Voor degenen voor wie Route 6 te veel is om op reis te gaan, ga naar de volgende optie.

Het duurt ongeveer een uur om deze “magische” plek te bereiken vanuit Tel Aviv, wanneer het grootste deel van de reis Route 6 is. De plaats is gereguleerd met veel parkeergelegenheid en de ingang is eenvoudig. Je komt in een enorm gebied waar allerlei soorten konijnen zijn, pratende papegaaien en papegaaien die Omar’s vinger probeerden los te maken, er zijn schapen en een verscheidenheid aan andere dieren op 4,

Er zijn optredens, diverse eetkraampjes en springkussens, kortom het paradijs. De plaats is ongelooflijk schoon en we hebben er al meerdere keren tijd doorgebracht. En ik raad het iedereen ten zeerste aan, de kinderen zullen er echt van genieten, en jij zult ook relatief genieten van hun plezier.

 

 

De kinderboerderij papegaaien – Kfar Hess

https://www.havat-hatukim.co.il/blank-vzg6v

Ongeveer 25 minuten rijden vanaf Tel Aviv, maar op zaterdag zijn er geen files dus dat valt mee.

Er is een asparkeerplaats niet ver van de ingang, maar het is niet gemakkelijk om met karren van de parkeerplaats naar de boerderij te lopen.

De plek zelf is niet schitterend, maar de verscheidenheid aan papegaaien is erg groot, en ze zijn los en klimmen op de kinderen, dus de kinderen hebben veel plezier (en zijn minder verwend dan wij over de vraag of de plek min of meer schoon is ).

Er is nog een ruimte met kippen en andere dieren in gesloten of open kooien,

Al met al een leuke plek die een hoekje sluit.

 

 

De bijbelse dierentuin – Jeruzalem

https://www.jerusalemzoo.org /

Een van de plaatsen, zo niet de plaats. Hoewel het op 55 minuten rijden van Tel Aviv ligt, is er voldoende parkeergelegenheid en een prachtige dierentuin.

In tegenstelling tot de dierentuin in Ramat Gan, is hier de hele tour te voet, dus voor de verwennen die graag een golfkar huren zoals wij, is het een verandering, maar niet zo’n slechte verandering (sinds ik getrouwd ben, de vierkanten in mijn buik zijn verdwenen) 😊

Er zijn dieren in de bijbelse dierentuin die niet in Ramat Gan voorkomen, zowat elk dier dat je maar kunt bedenken is er, en we vonden zelfs op de grond naast de enorme kooi van de tijger een bijzondere en mooie vogel die uit zijn kooi ontsnapte .

Je kunt hier uren en uren doorbrengen, en er zijn genoeg eetkraampjes en activiteiten en de meisjes (de waarheid is, wij ook) hebben er echt van genoten. Ook onze vrienden besloten ons enkele zaterdagen na ons te volgen.

Het is mogelijk om er te komen via Highway 1 of via Modi’in.

 

 

Israël Aquarium – Jeruzalem

https://www.israel-aquarium.org.il/ _

De plaats ligt verderop in de straat van de Bijbelse dierentuin, en hoewel het in Jeruzalem ligt, is het ook open op Shabbat.

Het aquarium is eigenlijk een set van heel veel aquaria, in een overdekt en prachtig onderhouden gebouw. Tot onze verbazing zijn er ook attracties voor kinderen in het gebouw, ze kunnen hun hoofd in het aquarium steken in een glazen kooi en de vissen van dichtbij bekijken, en ook achter een van de aquaria kruipen.

Een rondleiding door het gebouw kan tussen de 15 minuten en een uur duren, afhankelijk van het aantal waarnemingen voor elk aquarium. We hebben persoonlijk twee rondjes gemaakt, zijn toen gestopt om poep te verschonen voor Omer en vijftig te kopen voor Leni, en naar huis!

 

 

Safari – Ramat Gan

https://www.safari.co.il/ _

Beoordeel niemand anders dan een ouder die niet op safari is geweest, hij is een schande voor het moeilijke beroep dat ouderschap heet.

Het is niet nodig om uit te breiden, want het is waarschijnlijk dat je bent geweest, dit is onze enige safari in voor- en tegenspoed, en voor de grootte van Israël is het naar mijn mening indrukwekkend (en in mijn jeugd ben ik naar dierentuinen geweest van Beijing tot Berlijn en zelfs in de VS.)

Een aanbevolen maar dure ervaring voor zaterdag.

 

 

Het natuurreservaat zal hiervan profiteren

https://www.parks.org.il/reserve-park/%D7%A9 %D7% 9E %D7% 95 %D7% A8 %D7% AA-%D7%98 %D7% 91 %D7% A2-%D7%97 %D7% 99-%D7%91 %D7% A8-%D7%99 %D7% 95 %D7% 98 %D7% 91 %D7% AA %D7% 94-2 /

Nou, we zijn verschillende keren in Eilat geweest en een keer besloten we hier te stoppen om een deel van de reis te onderbreken voordat de meisjes in de auto in slaap vielen.

De plaats is pastoraal, het is een soort mini-Zuid-Afrikaanse safari, echt een natuurreservaat.

Je komt binnen met de auto en je mag de ramen niet openen, de plaats is enorm groot en soms saai totdat je een dier ziet, we waren midden in de zomer , dus de dieren verstopten zich vrijwel.

Er zijn geen kinderboerderijen en de hele ervaring bevindt zich eigenlijk in de auto, niet bepaald de droom van elke ouder 😊

Maar als je iets zoekt om te doen in de omgeving en de kinderen wilt verrijken, dan is dit zeker een optie.

 

 

Alpaca boerderij – Mitzpe Ramon

https://alpaca.co.il/ _

Een van onze succesvollere stops, en ja, dit is ook een van de uitzonderlijke gevallen dat we op weg waren naar Eilat.

Het is een klassieke plek om na ongeveer twee uur in de auto te stoppen als we beslissen hoe we niet moeten vechten en hoe we de kleintjes moeten spelen. Vanaf het moment dat je aankomt bij de Mitzvah en net voordat je naar de krater afdaalt, sla je rechtsaf bij het “Hashit”-plein van de zuidelijke stad, in ongeveer 10 minuten bereik je de parkeerplaats en loop je de plaats binnen.

Je koopt een kaartje en krijgt een zak zaden voor de vreemde en spugende dieren, een type man zou je kunnen zeggen…

Iedereen denkt dat ze helden zijn totdat er een alpaca voor hen staat, maar nadat ze hun aanvankelijke angst hebben overwonnen, zijn deze wezens echt schattig en maakten ze de kleintjes echt aan het lachen.

Dit is een andere plek dan een dierentuin, de tour duurt niet lang, maar het is zeker de moeite waard om te gaan als je een reis in de omgeving plant!

 

 

Onderwater Observatoriumpark – Eilat

https://coralworld.co.il/ _

De plaats is een show! Als je veilig en in een goede sfeer bent aangekomen, zou dit zeker een van de plaatsen moeten zijn waar je tijd zult doorbrengen met de kleintjes in Eilat, een heel grote plaats – er is een onderzeeër onder water waar je vissen kunt zien en de kleintjes gek worden met plezier, en er zijn enorme aquaria in de buurt van het strand binnen het complex, met bijna alle soorten vissen en haaien die je maar kunt bedenken.

Onze Leni zette daar haar eerste stapjes, dus we hebben zeker een hoekje voor het onderwaterobservatorium in Eilat!

 

 

De dierentuin – Petah Tikva

https://www.petah-tikva.muni.il/Culture/Pages/Zoo.aspx

Ik moet toegeven dat ik hier nog niet ben geweest, maar ik heb aanbevelingen gehoord, en een andere oudere zus (ik heb 3 te veel zussen) was daar niet lang geleden, dus ik denk dat het telt, en ik kan eigenlijk over de plek schrijven .

Voor ons is het een echte KLB. Als je over de paden loopt, zie je van alles, van geiten tot pauwen (ondanks dat we ze al in de tuin hebben in het groene dorp). Trouwens, ik droom ervan om een aap mee naar huis te nemen, maar na de thuissafari-droom besefte ik dat ik dat ook zou moeten opgeven. Daarom speel ik graag met ze uit het zicht.

 

 

Het apenbos – Yodfat

https://www.kofim.co.il/

Niet ver van het konijnendorp (wat betekent dat het geen korte rit is) maar de plaats is een must, een must, en het is raadzaam om zo vroeg mogelijk aan te komen, want de parkeerplaats ontploft.

Daar in Galilea namen ze een bos over op de top van de berg, apen!

Je kunt de plaats niet betreden met karren, maar wees niet lui, je begint met apen die letterlijk op je klimmen, en het is het beste om geen sieraden te dragen, want dit zijn stelende apen.

Ga verder de berg op en zie steeds meer apen, het is echt een soort echt bos vol met allerlei soorten apen,

Midden op de berg hebben we een aanlegsteiger gebouwd om te eten en te drinken, en als toetje is er een mini power center voor boodschappen en eten.

 

 

Het apenreservaat – Ben Shemen

https://www.ipsf.org.il/

Totaal anders dan het apenbos, deze plek is dichtbij (ongeveer 25 minuten van Tel Aviv) maar minder luxe,

De plaats wordt gebruikt als toevluchtsoord voor apen die op illegale wijze in de huizen van mensen zijn terechtgekomen, of apen die het hebben overleefd uit de laboratoria van farmaceutische bedrijven.

Pas tegen het einde zijn er wat aapjes waarmee gespeeld kan worden, direct na het terrein van het pretpark.

Een ander verschil met het apenbos is dat er, hoewel het een soort reservaat is, voldoende parkeergelegenheid is en dat je er ook met kinderwagens kunt rondlopen.

Voor wie het kind komt vertroetelen als het zich goed heeft gedragen, is er ook een grote verscheidenheid aan apenpoppen in het in-/uitgangsgebouw.

 

 

Hai Yarkon Park-hoek – Tel Aviv

https://park.co.il/domain/%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%AA-%D7%97%D7%99/

Je kunt het de hele dierenkooi noemen en een ervaring voor de luie, een verdunde selectie van kippen en pauwen, maar voila, de moeder van het dichtst bij het huis en een geweldige middagkleermaker.

 

 

Gungal Pan – Kibbutz Beit Zera (nabij het Meer van Galilea)

https://www.jkef.co.il/

Dit is voor de dapperen die alleen voor deze reis bijna twee uur op pad willen, persoonlijk raad ik aan om het onderdeel te maken van een langere reis naar het noorden.

Bijna elk klein dier dat je kunt bedenken zit in dit dierenpark in het westelijk deel van de kibboets

Een heel mooie plek, er zijn reptielen en slangen, een indrukwekkende selectie papegaaien, er zijn zelfs springkussens en gras en natuurlijk kippen en andere kleine dieren die onze kleintjes graag zullen zien en aanraken, een echte aanrader.

 

 

Het is jouw beslissing wat je eerst doet, maar thuis blijven op Sjabbat is bij ons zeker geen optie, ook al hebben we een overeenkomst, indien mogelijk zonder is beter!

  • De blog is niet op Sjabbat geschreven en is niet bedoeld om mensen te kwetsen die Sjabbat houden, van je houden en je waarderen. Halverwege de week kun je op de hoogte worden gehouden van de websites van de plaatsen die ik voor je gemak heb opgenomen.
לשתף

רוצה לקרוא גם את זה