Het is 1 uur ‘s nachts, alles is donker en stil en je draait je nog een keer om in bed om onbewust je baby te herkennen die beweegt – een zacht geluid , beweging of beweging die aangeeft dat de nacht op het punt staat te veranderen. Even later werd de baby wakker, en nee, er is geen “nog maar 5 minuten” slaap, en liedjes, verhalen en voedingen helpen niet, de nacht is voorbij en je bent op verlies voor het nieuwe schema.

 

 

Om te begrijpen wat u in dergelijke gevallen precies moet doen, moet u allereerst de slaapcyclus van baby’s begrijpen. De slaapcyclus van een baby, wat betekent dat de overgang van lichte slaap naar NREM-slaap minder dan een uur duurt, dus elke 45 minuten komt de baby in een staat van lichte slaap waarin hij beweegt en zelfs even wakker kan worden. Dit is het stadium waarin je bewegingen bij de baby herkent – hij zucht, verandert van positie en maakt misschien zelfs geluiden die lijken op huilen, hoewel hij niet noodzakelijkerwijs wakker wordt. Dit is het stadium waarin de baby moet worden geholpen om naar een andere slaapcyclus te gaan.

 

Hoewel baby’s technisch gezien tot 6 uur kunnen slapen zonder te willen eten vanaf een leeftijd van 3-4 maanden, betekent dit niet dat ze om verschillende andere redenen niet wakker worden. Het kan zijn dat hij te maken heeft met tandjes krijgen, leren omrollen en ‘s nachts moeite hebben om aan de nieuwe vaardigheden te wennen of hij heeft gewoon honger.

 

 

En hier zijn enkele dingen die je kunt doen als de baby ‘s nachts wakker wordt:

  1. Creëer een vaste nachtroutine: het is waar dat veel baby’s in slaap vallen in de kinderwagen en er zonder problemen in kunnen slapen, maar een vaste nachtroutine geeft de baby aan dat hij een fase van diepere slaap ingaat. Het is raadzaam om al op de leeftijd van een paar weken een nachtroutine in te stellen, zodat de baby eraan kan wennen en op een rustige en prettige manier zijn nachtrust kan ingaan.
  2. Laat hem leren om tussen slaapcycli te gaan: soms maakt de baby geluiden en verandert hij van houding tijdens de slaap, hij kan zelfs even kreunen en huilachtige geluiden maken, en slaagt er dan in om weer in slaap te vallen. Daarom moet je de baby niet benaderen zodra hij begint te bewegen – als hij niet huilt, geef hem dan een paar seconden de tijd om te proberen te ontspannen en ga dan zelf weer slapen, zonder jouw hulp.
  3. Let op slaapvensters: een baby die te moe is, zal minder goed slapen dan een baby die gaat slapen als hij net aan het vermoeidheidsproces begint. Daarom moet u geen wakkere uren “extraheren” in de hoop een langere nachtrust te creëren, integendeel. Het is raadzaam om aandacht te besteden aan de tekenen van vermoeidheid (bijvoorbeeld in de ogen wrijven ) en de baby goed te laten slapen, hierdoor kan hij beter slapen en in een diepere en meer rustgevende slaap terechtkomen.
  4. Verhoog de voedingen gedurende de dag: als de baby elk uur wakker wordt, is het tijd om zijn voedingen gedurende de dag te verhogen. Probeer de hoeveelheid te verhogen of laat hem met kortere tussenpozen eten om een continue verzadiging te creëren waardoor hij beter kan slapen en niet wakker wordt met een hongergevoel.
  5. Blijf kalm: wil je ‘s nachts een luier verschonen of de baby voeden? Doe het in het donker, stil en met zo min mogelijk onderbrekingen en geluiden. Je kunt witte ruis spelen of een gedimd licht aandoen om je te helpen beter te zien, maar het doel is om de baby duidelijk te maken dat hij nog steeds de hele nacht slaapt en dat er niets is veranderd. Neem hem daarom niet mee naar een andere kamer, zing geen luide liedjes of kom niet in de verleiding om het licht aan te doen, deze acties kunnen hem het gevoel geven dat de nacht voorbij is en meer wakker worden.

 

לשתף

רוצה לקרוא גם את זה